Fietsen

Naast prachtige natuur heeft deze regio veel te bieden op het gebied van cultuur, zoals eeuwenoude wierdendorpjes, bijzondere gebouwen en botanische tuinen. Dit landschap met de fiets verkennen is de ideale manier om te genieten van vergezichten over de Waddenzee, de kwelders en het land rond de oude zeearm van rivier De Hunze.


G7 Fietsroute Kerken

Kerken zijn met hun sobere architectuur en ingetogen interieurs kenmerkende elementen in het Groninger landschap. Deze G7 route voert u door noordoost Groningen (Fivelingo) langs deze blikvangers in het Groninger landschap. U fietst door een weidegebied dat doorsneden wordt door veelal kronkelende maren(stroompjes), sloten en fietspaden.

G7 Fietsroute Lauwersmeer

De G7 Lauwersmeerroute start in vissersplaats Zoutkamp. Een vers visje halen bij de Paling Rokerij in een van de kleurrijke behuizingen aan het Reitdiepskade is een aanrader. Via het wad fiets je de kwelders in. Hier zijn veel zichtbare elementen in het landschap te zien die de eeuwige strijd tegen het water markeren, zoals dijken, coupures en kolken.

G7 Fietsroute Pieterburen

Met de G7 Fietsroute Pieterburen ervaar je de weidsheid van de Waddenzee en de kwelders. De G7 Fietsroute Lauwersmeer voert je langs natuur en bezienswaardigheden in het Lauwersmeergebied. Ervaren of minder geoefend: de routes zijn voor alle fietsers geschikt.

Fietsroute Hogeland

De Ruige Route Hogeland is een avontuurlijke, sportieve en culturele belevingstocht van twee of drie dagen door de meest 'ongerepte' gebieden van Noord Groningen. Als gast bent u (in uw eigen tempo) elke dag zo'n 25 kilometer actief op pad, waarbij fietsen en kanoën elkaar afwisselen. Kijk op www.ruigeroutehogeland.nl voor meer informatie

Fietsroute Noordkust/Klutenplas

De Klutenplas is brak en daar horen karakteristieke planten en vogels bij. Tijdens hoogwater strijken er allerlei steltlopers, eenden en ganzen neer voor voedsel en rust. Met een beetje geluk zie je de zwarte ruiter, lepelaar, groenpootruiter, smient en bergeend. In het najaar zitten er honderden wintertalingen. En natuurlijk, de kluut! U vindt deze fietsroute langs de noordkust en de Klutenplas op www.groningerlandschap.nl.

Fietsroute Reitdiepdal (culinair)

Bourgondisch fietsen. Een dag lang lekker fietsen door het Groninger land. Genieten van het prachtige landschap, de weidsheid, de hoge luchten en net als je denkt ‘ik lust wel wat’ even neerstrijken bij een restaurant. Want fietsen is dan wel gezond, je moet ook op tijd denken aan de inwendige mens. Kijk op www.fietsmenu.nl voor beide routes en hoe u kunt reserveren.

Fietsroute Waddenzee

De lange zeedijk leent zich voor fietsen. De LF 10 Waddenzeeroute maakt deel uit van de internationale Noordzeeroute van 6.000 km en loopt van Callantsoog naar Nieuweschans, een afstand van 275 km. Met de zilte, frisse wind in de rug en de blik op de oneindige groene weiden fiets je langs verdwenen dorpen, dichtgeslibde binnenzeeën, borgen en basalten zeedijken. De Basiskaart te bestellen via www.nederlandfietsland.nl of te koop bij VVV-kantoren

Kiek over Diek

Kiek over Diek is een 90 kilometer lang fietspad. Het verbindt het meest westelijke punt, Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuwe Statenzijl. Het fietspad loopt langs of op de dijk, waardoor je uitzicht hebt op de Waddenzee. 

Deel deze pagina