Nederlands kleinste getijdenhaven, Noordpolderzijl

Aan de noordzijde van de Ommelanderzeedijk ligt de Waddenzee met zijn meebewegende zandplaten en prachtige kleurschakeringen van de kwelders. Een goede plek om dit zelf te ervaren is Noordpolderzijl. Deze kleinste getijdenhaven van Nederland leent zich uitstekend als startpunt voor een lange wandeling over de dijk, waarna het goed toeven is in het authentieke huiskamercafé aan de voet van de dijk.

Wanneer Felix Maginn, de Ierse frontman van de band Moke, in zijn woonplaats Garsthuizen vrienden ontvangt, neemt hij ze vaak mee naar Noordpolderzijl. “In Noordpolderzijl is het ’s nachts nog écht donker. Hier, aan de rand van de bewoonde wereld, zijn de mooiste sterrenhemels te zien.”

Vanaf de dijk heb je prachtig uitzicht over het wad. Sinds jaar en dag is in de voormalige sluiswachterswoning van Noordpolderzijl het nostalgisch huiskamercafé ’t Zielhoes gevestigd. Hier kun je de huisgemaakte echte Groningse Poffert proeven na een fikse dijkwandeling of een zwerftocht over de kwelders en het wad.
 
't Zielhoes
Zijlweg 4
9988 TD Usquert
0595 - 423058
www.zielhoes.nl

Deel deze pagina