Activiteiten Lauwersoog 24 juni

Dag van het Wad op Lauwersoog

Onderstaand een overzicht van de activiteiten op Lauwersoog tijdens de Dag van het Wad op 24 juni 2017.

Kijk hier voor de activiteiten op Lauwersoog tijdens de Dag van het Wad op zondag 25 juni 2017.

Zaterdag 24 juni

Dagtocht Makreel 07.30 – 16.00 uur
Heerlijk een dagje makreelvissen op de Noordzee. Prijs vanaf € 40,00 p.p. (georganiseerd door de MS Tender)

Steigervissen 12.00 – 16.30 uur
Vanaf de steigers in de passantenhaven kun je met hoepnetten vissen op a. krabben, garnalen, zeenaalden . Je krijgt uitleg over alles wat gevangen is. Prijs: € 2,50 p.p. voor gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar. (georganiseerd door de Natuurschool)

Deens broodjes bakken 12.00 – 16.30 uur
Deense, Snorbrød broodjes bakken bij onze vuurplaatsen op het Waddenkwartier. Prijs: € 2,50 p.p. voor gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar. (georganiseerd door de Natuurschool)

Activiteiten Staatsbosbeheer 12.00 – 17.00 uur

  • De SBB informatiekraam met vogels en info boekjes/folders. Opgezette vogels en de otter met kinderquizz.
  • Vogelpraat met de boswachter, de boswachter verteld enthousiast over de vogels van het wad. 3 Maal per dag.
  • Dark Sky presentatie, de invloed van de maan op getijden van het wad. De boswachter neemt je mee naar een donkere plek waar hij de sterren voor je projecteert. 3 Maal per dag.

Waddentrailer (VR belevenis) 12.00 – 17.00 uur
Inclusief educatief programma + deskundige uitleg. Voor gezinnen en kinderen vanaf 6 jaar. (georganiseerd door het Zeehondencentrum) 

Havenzoektocht 12.00 – 17.00 uur
Kleine groepjes gaan op zoek naar bijzondere organismen die in de haven te vinden zijn (spookkreeftjes, zakpijpen, etc.). Vissen op plankton, vondsten bekijken met binoculair. (georganiseerd door de Waddenvereniging)

Plankton vissen 16.00 – 17.00 uur
Ontdek de wondere wereld in een druppel zeewater. Met een speciaal planktonnet vissen we in de haven van Lauwersoog op plankton. Binnen bekijken we het plankton onder de microscoop. Vreemde vormen, rondtollende beestjes, gekke kleuren; plankton is grappig, verbazend en mooi. We maken foto’s van wat we zien en bijzonderheden geven we door aan onderzoekers. Met het observeren van plankton kan iedereen bijdragen aan een beter begrip van het ecosysteem van de Waddenzee. Prijs: €5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar €2,50 per persoon. (georganiseerd door ’t Ailand)

Zeehonden vrijlaten op het Wad 17.30 – 20.30 uur
De deelnemers stappen in Lauwersoog aan boord van de Wadstruner. Het schip brengt de deelnemers naar een drooggevallen zandplaat midden op de Waddenzee. Via een trap gaan de opvarenden de zandplaat op en zijn hier live getuige van het uitzetten van een aantal gezonde zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving, de Waddenzee. Een onvergetelijk moment!

Voor deze tocht is het kleding advies: Schoenen (liefst hoge) die vies mogen worden en een korte broek.

Op beide dagen is het vertrek om 17.30 uur vanaf Lauwersoog. De tochten duren ongeveer drie uur en er worden zeehonden vrij gelaten vanaf een zandbank. Kosten: 35 euro p.p.

Boeken kan via: https://zeehondencentrum.nl/het-centrum/activiteiten (vanaf 29 mei)

​Dark Sky Wandeling met de boswachter​ 22.00 – 23.30 uur
De boswachter verteld het verhaal over de invloed van de maan op de getijden in het wad. Er is plaats voor 60 personen in 2 groepen. Op de dag zelf schrijft u in bij de stand van Staatsbosbeheer. Prijzen: € 7,50 p.p. en € 3.50 per kind (tot 17 jaar), gezin met max 6 pers € 20,00. Bij inschrijving betalen.

Meer Café
Locatie: 
Haven 6A, Lauwersoog.
Expositie WAD naakt van Mijke Bos in het café, foto’s en lampen.
MEER waddenlunch bestaat uit de vangst van de dag (i.s.m. de visserijloods) vanaf 12.30 tot 15.30 uur.
Yoga in de haven 11.30 - 12.00, 14.30 - 15.00 en 16.30 - 17.00 uur.
Een ontspannende en onvergetelijke yoga-sessie van 30 minuten in de haven van Lauwersoog. Prijs: €5,- p.p.

Visserijloods
In en rondom de Visserijloods staat het programma in het teken van met de natuur mee vissen en bijvangst. Bijvangst bestaat niet, weinig selectief vissen wel. Vis is of verhandelbaar of je had het niet moeten vangen of het kan levend teruggezet worden.

Vissers laten zien hoe ze de verschillende vangtuigen gebruiken om er zo gericht mogelijk mee vissen. U kunt van de vangst proeven terwijl u kijkt naar de korte film ‘Achter Diek’ die een mooie indruk geeft van de kustvisserij tijdens verschillende seizoenen.

Organisaties:
Stichting Geïntegreerde Visserij https://www.geintegreerdevisserij.nl/ organiseert de activiteiten in samenwerking met:
Vissers van de Kust https://www.vissersvandekust.nl/
Fryske Fisker http://fryskefisker.nl/
NetVisWerk http://netviswerk.nl/


Deel deze pagina