Genieten van producten van het wad

Diverse restaurants in het Groninger Waddenkustgebied koken met producten van het Wad. Verser kan niet!


Restaurant Korensant Verhildersum

Sinds 2015 is ‘t Korensant gevestigd in de borg Verhildersum. Hier hebben chef-kok Wicher Werk en gastvrouw Sigrid Heeres landelijke naamsbekendheid verworven. Het monumentale pand is de ideale plek om te genieten van een zorgvuldig samengesteld diner.
www.koressantverhildersum.nl

Restaurant Waddengenot aan zee

Restaurant Waddengenot aan Zee in Lauwersoog is gesitueerd bovenop de zeedijk en heeft een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Bij laag water kun je mosselen, alikruiken en oesters gewoon bij de dijk oprapen. Hier ruik, zie en proef je de Waddenzee.
www.villa-zeezicht.nl

Hotel-restaurant Het Klooster

Het restaurant en de bar van Hotel Het Klooster zijn gevestigd in de voormalige refter van het klooster. Dagelijks worden er smakelijke driegangen diners, ontbijten en lunches geserveerd. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van producten uit de streek.
www.hotelhetklooster.nl 

Proeflokaal 't Aailand

In de haven van Lauwersoog heeft een vissersechtpaar van de TS31 'Internos' het Proeflokaal ’t Ailand geopend. In dit informatiecafé kunnen bezoekers proeven van hun heerlijke zelfgevangen harder. Op de menukaart bij ‘t Ailand staan met name snacks en kleine gerechten gemaakt van Waddengoud gecertificeerde vis zoals harder, zeebaars, waddengarnalen en kokkels, Noordzeevis uit de regio en andere regionale producten.
www.goedevissers.nl


Restaurant het Booze Wijf

Met uitzicht over het Lauwersmeer kun je bij Restaurant het Booze Wijf genieten van dagverse vis, van viskotter NG21.
www.boozewijf.nl

Deel deze pagina