OVERdeVLOED

Dorpen die worden omgetoverd tot een tijdelijk mini-festivalterrein, een Waddenvoorstelling, muziek, theater en bijzondere locaties die open huis houden. Dat is in een paar woorden het festival OVERdeVLOED, dat voor 3, 4 en 5 juni op de agenda staat. 

Minstens zo bijzonder als het festival zelf, is de aanleiding: de opening van het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘, tussen Lauwersoog en het meest oostelijke punt van de provincie Groningen. Tijdens het festival laten zowel bewoners als ondernemers zien wat het gebied, dat grenst aan het Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO, allemaal te bieden heeft. Het festival wordt een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en – het liefst – alle Groningers.

Vrijdag wordt het festival afgetrapt met een groots Waddenconcert en zaterdag is het in vier plaatsen, die doorkruist worden door het fietspad, groot feest. In elke plaats wordt zaterdag een ‘Dijkplaats’ ingericht. Zo’n Dijkplaats is eigenlijk een mini-festivalterrein waar je van alles kunt vinden, van muziek en theater tot lekker eten, drinken en gezelligheid. Het feest beperkt zich niet alleen tot de Dijkplaatsen want ook restaurants doen iets bijzonders, galeries zijn open en tal van bijzondere locaties houden open huis.


De laatste festivaldag, zondag, staat in het teken van een speciaal gemaakt theaterstuk: de Waddenvoorstelling. Bezoekers kunnen meewandelen met een theatrale waddenwandeling van zo’n 5 kilometer lang. Onderweg worden de wandelaars verrast door theater, zang, dans en muziek en maken ze kennis met een nieuwe stad in ontwikkeling: @lantis.

Deel deze pagina