Deelnemende festivallocaties

Zoutkamp

Zoutkamp

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht heb je de mogelijkheid om met een bijna 120 jaar oude zeilklipper Najade van wal te steken, naar een onbewoond eiland te varen en daar bij de nachtvlinderlamp te wachten op wat komen gaat.

Naast dit unieke belevenis kun je de omgeving rondom Zoutkamp ook op de fiets verkennen, door de fietsroute naar Westerpolder of naar Lauwersoog.

In het Visserijmuseum kun je onder ander de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij bekijken. Snuif eens de geur van vis, teer, hout en diesel op, en vergeet even de huidige jachtige maatschappij.

 

 

Termunterzijl

Termunterzijl

In Termunterzijl kun je helemaal tot rust komen tussen het fietsen door. ’s Middags na een fietstocht even een pauze houden bij Hotel Restaurant Termunterzijl voor het speciaal gebakken festivalgebak. Ook met de boot kun je even aanleggen bij café restaurant Jachthaven in Termunterzijl en genieten van het uitzicht en uitgebreide kaart. Aan het einde van de dag kun je overnachten in Pension ’t Viskershoes op het schiereiland in het Termunterzijldiep. Ben je met de camper? Bezoek dan één van de camperplaatsen langs de dijk zoals die in Termunterzijl.


Lauwersoog

Lauwersoog

De grande opening vindt plaats in de haven van Lauwersoog met optredens van Waylon, Janne Schra, het Noordpoolorkest en De Troebadoers.
Overdag kun je na een dagje rondrijden langs speciale routes in de TukTuks in Lauwersoog genieten van pure vis uit eigen vloot alle dagen vanaf 11.00uur. Die verse ingrediënten vind je ook weer terug tijdens het Overvloed Diner op vrijdagavond. Of je komt tot rust in de gekleurde containers van MEER voor een hapje drankje en bijzondere cadeau’s. Kinderen kunnen in Lauwersoog het kleinste leven in een druppel zeewater bekijken bij Plankton kijken.

Ambonezenbosje

Ambonezenbosje

Je kunt met de fiets het dijktraject van Termunterzijl naar het Ambonezenbosje (13 km) afleggen. Bij de dijkplaats nabij het Ambonezenbosje is van alles te doen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en alles is gratis te bezoeken hier. Zoals bandjes, een audiotour, films, een markt, kunst, theater, workshops en ’s avonds kun je dansen bij de dj.

Pieterburen

Pieterburen

Op het fietsroute langs dijktraject van Westpolder naar Pieterburen aan zee (ca. 8,2 km) kun je van alles doen. Zoals de expositie van prachtige bloemschilderijen van Theo Leijdekkers waar daarnaast ook het Dasjagoud Magazine wordt gepresenteerd. Na een dagje fietsen of wandelen kun je tot rust komen in Hostellerie de BroeksterMaar die een speciale festivalaanbieding heeft. Ben je met de camper, dan biedt Camping Klein Deikum de gelegenheid om daar te overnachten.

 

Delfzijl

Delfzijl

Op de fiets, met de wind in je haren en (hopelijk) de zon op je hoofd kun je op de routes Termunterzijl en Delfzijl-Appingedam genieten van de wijdse uitzichten en de overweldigende natuur. Onderweg passeer je de maritieme kunstwerken ‘Ontmoeting tussen water en land’ de ‘Zeewijzers’ zoals het Muzeeaquarium waar je de maritieme geschiedenis van Delfzijl kan ontdekken.

 


Noordpolderzijl

Noordpolderzijl

Langs het hele dijktraject vind je theater acts met veel interactie met het publiek. Naast spannende en bijzondere verhalen over het Wad worden er op de dijk prachtige schilderijen gemaakt, want zo’n uitzicht op het wad vraagt er toch om om vereeuwigd te worden op een schilderdoek.

Als afsluiter zijn er diverse optredens op de dijk. Zoek je eigen comfortabele plekje op de dijk en de klanken gaan zorgen voor een aangename ontspanning.

Eemshaven

Eemshaven

Een dijkplaats – oftewel een minifestival – over maar liefst 20 kilometer dijk tussen Noordpolderzijl tot Eemshaven. Dat is de unieke dijkplaats die in de Gemeente Eemsmond komt. Deze dijkplaats staat in het teken van een wandeling over de dijk van Noordpolderzijl naar de Eemshaven.

Onderweg kom je langs 4 dijkopgangen en bij die dijkopgangen kom je van alles tegen. Bereid je voor op kunst, cultuur en niet geheel onbelangrijk: prachtige natuur. Natuurlijk kun je de route ook fietsen langs het net aangelegde fietspad van ‘Kiek over Diek’. Maar er rijden ook pendelbusjes tussen de verschillende dijkplaatsen.

 


Deelnemende plaatsen

Deel deze pagina